Live klo 9.30: Näin Suomi palaa normaaliin – hallitus julkaisee exit-suunnitelmansa perjantaina


Hallitus julkistaa suunnitelman koronarajoitusten purkamiseksi perjantaina 9.4. kello 9.30 alkavassa tiedotustilaisuudessa.

MTV Uutiset Live näyttää tiedotustilaisuuden suorana.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan esimerkiksi tapahtumien ja tilaisuuksien avaaminen on tarkoitus tehdä kolmiportaisesti siten, että aikaisintaan kesäkuussa yleisötilaisuuksia voitaisiin järjestää, jos jokaisella on paikka ja jos seurueiden välillä voidaan välttää lähikontakti.

Perjantain tiedotustilaisuuteen osallistuvat muun muassa pääministeri Sanna Marin (sd.), valtiosihteeri Henrik Haapajärvi valtioneuvoston kansliasta, kansliapäällikkö Kirsi Varhila sosiaali- ja terveysministeriöstä ja kansliapäällikkö Kirsi Pimiä sisäministeriöstä.

Suunnitelman esittelyn jälkeen avataan viikon mittainen lausunto- ja kommenttikierros, jossa hallituksen mukaan kaikilla halukkailla on mahdollisuus kommentoida suunnitelmaa.